Je huisdier op de foto zetten

De meeste die mij volgen op sociaal media weten al dat ik gek op dieren ben. Heb zelf honden op dit moment alleen nog een chihuahua genaamd Pip, van 8 maandjes oud, we hebben helaas twee honden in een half jaar tijd verloren, was een zeer heftige tijd, en Bas onze teckel was net 9 dus veels te jong. Voor Bas en Pip hebben we een instagram account aangemaakt, en daar wilde ik toch wel leuke foto’s posten van mijn kanjer. Dus zo is het begonnen om foto te maken van mijn huisdier. Als ik mijn camera pakte wiste Bas al ojee moet weer poseren en probeerde dan weg te komen, of draaide steeds weer zijn hoofd weg, meestal met koekjes en speeltjes kom je heel ver.

Dieren Fotoshoot
Bas onze Ruwharige Teckel

Daarnaast moet je er altijd vanuit gaan dat je huisdier niet makkelijk zal meewerken. De kans is aanwezig dat je huisdier de andere kant opkijkt, niet stil blijft zitten of zelfs weer wegloopt wanneer het hem of haar te lang duurt. Gelukkig zijn er wel manieren om de aandacht naar je toe te trekken Het fotograferen van je huisdier kost veel tijd en geduld, en zelfs bij mij lukt het ook lang niet altijd. vaak onscherp of je hebt net alleen een staart op de foto.

Dieren fotoshoot
Bas en Tim beide niet juist op de foto.

Waar wil je jouw huisdier fotograferen? Binnen in eigen huis, buiten in de tuin of op een andere externe locatie? Houd hierbij in je achterhoofd hoe en wat je precies wilt fotograferen? Bedenk in welke setting. Hoe moet de achtergrond eruit komen te zien bijvoorbeeld? Doe inspiratie op via het internet. Bedenk voor jezelf hoe je wilt dat de foto eruit komt te zien en ga aan de slag. Hieronder een foto van Pip die moest een rendier pakje aan, met wat lichtjes vrolijk je de foto op en dan heb je een leuke foto voor kerst van je huisdier.

Dieren fotoshoot
Pip in zijn rendierpakje

10 tips om je huisdier te fotograferen

  • Relax zorg dat je zelf ontspannen bent, het dier voelt dat aan.
  • Focus op de ogen de ogen horen wel scherp te zijn
  • Geen afleiding
  • Maak foto’s op hun niveau
  • Wees flexibel en geduldig
  • Zorg voor voldoende licht
  • probeer het karakter in de foto vast te leggen
  • zorg voor de juist camera instellingen
  • Denk aan je achtergrond
  • Durf te croppen

Vind je toch moeilijk of lukt het je niet om een leuke foto van je huisdier te nemen, of wil je gewoon samen op de foto dat kan natuurlijk ook. neem dan contact op om een leuke dieren fotoshoot te boeken.

Leave a comment