Station Arnhem Centraal

Zaterdag 13 februari zijn we met de fotoclub naar station Arnhem geweest, 18 jaar zijn ze bezig geweest om dit station te bouwen. is wel een schitterend gezicht de vormen en het licht echt een mooie foto locatie. volgens mij waren er meer fotograven die ochtend dan reizigers, maar dat maakt niet uit was super gezellig.

Het grootste station van oost-Nederland
Met de opening komt een einde aan 19 jaar hard werken om het nieuwe station van de grond te krijgen. Arnhem heeft vanaf nu een ov-terminal met een capaciteit tot 110.000 reizigers per dag, waarbij de verschillende vervoersstromen samenkomen. Daarmee is Arnhem het grootste station van oost-Nederland.

De nieuwe ov-terminal is ruim, comfortabel en modern. Het is een overzichtelijke ruimte waarin de reiziger zich goed kan oriënteren, en onder één dak van trein naar bus of trolleybus kan overstappen. De nieuwe stationshal heeft een bijzondere architectuur, waarin alle natuurlijke hoogteverschillen worden overbrugd.

Voor de bouw van het station hebben verschillende partijen de afgelopen jaren intensief samengewerkt: ProRail, NS, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Gemeente Arnhem, architectenbureau UNStudio en bouwcombinatie Ballast Nedam – BAM. Naamloos-21681061279125112141315

Leave a reply

Your email address will not be published.