Bloesem En Magnolia

Zaterdag 9 april zijn we met de fotoclub Luckyshot Otterlo naar Belmonte in Wageningen geweest. De Magnolia en de bloesem bomen stonden volop in bloei, We hadden geluk het was prachtig weer, en we hebben genoten van de mooie bloemen die in bloei stonden.

Alleen al de bijzondere ligging van Belmonte maakt een bezoek aan deze tuin de moeite waard. Niet voor niets kreeg het landgoed de naam Belmonte, wat mooie berg betekent. Wanneer u langs de bergrand aan de zuidkant van de tuin wandelt, wordt u verrast door schitterende vergezichten. Hier kunt u genieten van het uitzicht over de Neder-Rijn, met aan de overkant het karakteristieke Betuwse land: de dijken, de weilanden met knotwilgen en de boerderijen. Bij helder weer kunt u tot aan de Waalstad Nijmegen kijken.

Daarnaast is deze tuin (of dit park) één van de grote botanische tuinen in  Nederland met bijzondere collecties bomen, struiken en heesters. En die zijn ook nog allemaal voorzien van een eigen naambordje!

Het is zeker de moeite waard om eens deze tuin te bezoeken, je zult versteld staan van al dat moois wat daar groeit en bloeit.
Vind je mijn blog leuk en de foto’s dan kan je dat laten zien door op het rode hartje boven aan te klikken!

blog1blog8blog2blog3blog5blog4blog6blog7blog9blog10

Klik Hier om nog meer foto’s te zien

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.